Welkom op het expertplatform!
Dit platform verschaft informatie en kennis omtrent de WL expertisedomeinen 'hydraulica en sediment', 'havens en waterwegen', 'waterbouwkundige constructies', 'waterbeheer' en 'kustbescherming' - gaande van WL medewerkers met hun expertise, het curriculum van deze instelling, tot publicaties, projecten, data (op termijn) en evenementen waarin het WL betrokken is.
Het WL onderschrijft het belang van "open access" voor de ontsluiting van haar onderzoeksresultaten. Lees er meer over in ons openaccessbeleid.
one publication added to basket [141436] |
10-puntenplan voor het Zeeuwse natuurbeleid. Werk in uitvoering
(2000). 10-puntenplan voor het Zeeuwse natuurbeleid. Werk in uitvoering. Provincie Zeeland: [s.l.]. 48 pp.
| |
Abstract |
Eind 1999 maakte de Provincie de balans op van de toestand van de natuur in Zeeland. In zwart-wit weergegeven is het beeld dat algemene soorten talrijker worden en zeldzamere soorten moeilijke tijden beleven. Deze natuurbalans vormde het vertrekpunt voor de nota Werk in uitvoering, waarin de provincie in een tienpuntenplan het toekomstige natuurbeleid aanscherpt. Het doel is een gezonde natuur en een fraai landschap in Zeeland te bewerkstelligen. Het motto van het tienpuntenplan is: ga door met wat goed gaat, verbeter waar het aan schort.Er gaat namelijk veel goed. Voor het eerst sinds eeuwen breidt het natuurareaal zich uit dankzij de ontwikkeling van nieuwe natuurgebieden volgens de Zeeuwse uitwerking van het Natuurbeleidsplan. In de nieuwe natuurgebieden zijn al resultaten merkbaar wat betreft de vestiging van soorten. In de wetenschap dat de natuur doorgaans tijd nodig heeft om tot wasdom te komen, valt er in de toekomst nog veel goeds van de nieuwe natuurgebieden te verwachten.Maar er gaat ook nog steeds veel fout. De kwaliteit van de natuurlijke leefomgeving wordt nog steeds bedreigd door verdroging, vermesting, verzuring, verstoring en versnippering. In de nota worden het huidige Zeeuwse beleid en de belangrijkste landelijke ontwikkelingen op een rij gezet. Vervolgens komt het tienpuntenplan aan de orde |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.