Welkom op het expertplatform!
Dit platform verschaft informatie en kennis omtrent de WL expertisedomeinen 'hydraulica en sediment', 'havens en waterwegen', 'waterbouwkundige constructies', 'waterbeheer' en 'kustbescherming' - gaande van WL medewerkers met hun expertise, het curriculum van deze instelling, tot publicaties, projecten, data (op termijn) en evenementen waarin het WL betrokken is.
Het WL onderschrijft het belang van "open access" voor de ontsluiting van haar onderzoeksresultaten. Lees er meer over in ons openaccessbeleid.
one publication added to basket [295376] |
Zeevruchten: Zeeduivel, vis van het Jaar 2018
Fockedey, N. (2018). Zeevruchten: Zeeduivel, vis van het Jaar 2018, in: De Grote Rede 47. De Grote Rede: Nieuws over onze Kust en Zee, 47: pp. 19
In: (2018). De Grote Rede 47. De Grote Rede: Nieuws over onze Kust en Zee, 47. Vlaams Instituut voor de Zee - Flanders Marine Institute (VLIZ): Oostende. 31 pp.
In: De Grote Rede: Nieuws over onze Kust en Zee. Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ): Oostende. ISSN 1376-926X
| |
Abstract |
Met als winnaar de zeeduivel, was de keuze voor de ‘Vis van het Jaar 2018’ zeker geen schoonheidswedstrijd… Zeeduivels hebben een grote, lelijke kop die tot twee derde van het gewicht van de vis kan bedragen. Meestal verwijdert men die kop al aan boord van het vissersschip en zie je in de viswinkel enkel de vlezige staart. Enkele decennia geleden was zeeduivel zeer geliefd, vooral op restaurant op een bedje van prei en op het menu aangekondigd als “lotte” of “staartvis”. Tegenwoordig kiezen nog maar weinig mensen voor deze soort. Nochtans is zeeduivel gekenmerkt door stevig vlees en heeft hij nauwelijks graten. Qua bekendheid kan de soort best wel een duwtje in de rug gebruiken, oordeelde de Vlaamse marketingorganisatie VLAM. En omdat de toestand van de bestanden het toelaat, vonden de Vlaamse visserijwetenschappers dit geen slecht idee. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.