Welkom op het expertplatform!
Dit platform verschaft informatie en kennis omtrent de WL expertisedomeinen 'hydraulica en sediment', 'havens en waterwegen', 'waterbouwkundige constructies', 'waterbeheer' en 'kustbescherming' - gaande van WL medewerkers met hun expertise, het curriculum van deze instelling, tot publicaties, projecten, data (op termijn) en evenementen waarin het WL betrokken is.
Het WL onderschrijft het belang van "open access" voor de ontsluiting van haar onderzoeksresultaten. Lees er meer over in ons openaccessbeleid.
Fluorescentie als natuurlijke tracer in de Waddenzee
Rommets, J.W.; Postma, H. (1972). Fluorescentie als natuurlijke tracer in de Waddenzee. Interne verslagen Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee, 1972(6). Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee: Texel. 6 pp.
Deel van: Interne verslagen Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee. Nederlands Insituut voor Onderzoek der Zee: Texel.
| |
Abstract |
Bij de interpretatie van gegevens gevonden in een gebied als de Waddenzee kan het een grote steun zijn om te beschikken over fluorescentiewaarden van die monsters. In het Eems estuarium is het mogelijk de bijmenging met Westerwoldse Aa water te berekenen. Afwijkingen in de Westelijke Waddenzee wijzen op spuiwater anders dan van het IJsselmeer of een plaatselijk ontstaan van fluorescerende stoffen uit bv opgehoopt plankton. In de Oostelijke Waddenzee spelen verschillende factoren door elkaar. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.