Dit platform verschaft informatie en kennis omtrent de WL expertisedomeinen 'hydraulica en sediment', 'havens en waterwegen', 'waterbouwkundige constructies', 'waterbeheer' en 'kustbescherming' - gaande van WL medewerkers met hun expertise, het curriculum van deze instelling, tot publicaties, projecten, data (op termijn) en evenementen waarin het WL betrokken is.
Het WL onderschrijft het belang van "open access" voor de ontsluiting van haar onderzoeksresultaten. Lees er meer over in ons openaccessbeleid.
Het Globaal Actieprogramma voor de bescherming van het mariene milieu tegen vervuiling door bronnen gelegen op het vasteland: een evaluatie
Belpaeme, K. (2006). Het Globaal Actieprogramma voor de bescherming van het mariene milieu tegen vervuiling door bronnen gelegen op het vasteland: een evaluatie. Argus Milieumagazine 4(4): 34-35
In: Argus Milieumagazine. Stichting Leefmilieu: Antwerpen. ISSN 1379-4957, meer
Een gezond kust- en marien ecosysteem zijn essentieel voor het welzijn van de wereldbevolking. Kust en zee leveren namelijk een brede waaier aan belangrijke economische, ecologische en sociale functies en diensten. Ze zijn zowel direct als indirect van groot belang voor bijvoorbeeld voedselproductie, transport, bescherming tegen overstromingen en stormen, toerisme en recreatie. De natuurlijke rijkdommen en het kustecosysteem komen echter steeds meeronder druk te staan door allerhande menselijke activiteiten op zee en in de kustzone. De omvang van die druk wordt al snel duidelijk als je bedenkt dat maar liefst 38% van de wereldpopulatie in een kuststrook van honderd kilometer breedte woont, en die kuststrook slechts 7,6% van het landoppervlak omvat (UNEP 2005). Ondanks inspanningen om de impact van menselijke activiteiten op het mariene milieu te verminderen, blijft de kwaliteit van het mariene ecosysteem achteruitgaan. Opmerkelijk is dat bijna 80% van alle vervuiling daarbij zijn oorsprong vindt op land.
Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid