Welkom op het expertplatform!
Dit platform verschaft informatie en kennis omtrent de WL expertisedomeinen 'hydraulica en sediment', 'havens en waterwegen', 'waterbouwkundige constructies', 'waterbeheer' en 'kustbescherming' - gaande van WL medewerkers met hun expertise, het curriculum van deze instelling, tot publicaties, projecten, data (op termijn) en evenementen waarin het WL betrokken is.
Het WL onderschrijft het belang van "open access" voor de ontsluiting van haar onderzoeksresultaten. Lees er meer over in ons openaccessbeleid.
[ meld een fout in dit record ] |
Een standaard transducer voor ultrasoon beeldvorming werd lineair door slib gesleept aan gekende snelheden. Tegelijkertijd werden ultrasone beelden gegenereerd aan een hoge frequentie (+/- 350 Hz). Met deze beelden als input werd de relatieve snelheid tussen de transducer en het slib bepaald door middel de python versie van het OpenPIV script. De uitkomst hiervan werd vergeleken met de opgelegde bewegingssnelheid van de transducer om de nauwkeurigheid van de UIV techniek in slib te bepalen. Dit werd gedaan met verschillende opgelegde snelheden variërend van 500 mm/s tot 1750 mm/s in stappen van 250 mm/s. Bij alle experimenten had het slib een densiteit van 1.15 g/cm³ en de ultrasone frequentie was 3.5 MHz. De combinatie van een PIV algoritme toegepast op ultrasoon beelden wordt benoemd als Ultrasound Image Velocimetrie (UIV).
meerA conventional medical ultrasound scanner was used to acquire the ultrasound images. The transducer was a phased array operated in plane wave mode. The ultrasound frequency was fixed at 3.5 MHz. The ultrasound images were processed using the open source OpenPIV script in python. Further processing to of the output of the PIV algorithm, such as analysis of accuracy, standard deviation, ... in function of depth was done with self written fit-for-purpose python scripts.
Discover Applied Sciences 6: 124. https://dx.doi.org/10.1007/s42452-024-05747-y, meer