Welkom op het expertplatform!
Dit platform verschaft informatie en kennis omtrent de WL expertisedomeinen 'hydraulica en sediment', 'havens en waterwegen', 'waterbouwkundige constructies', 'waterbeheer' en 'kustbescherming' - gaande van WL medewerkers met hun expertise, het curriculum van deze instelling, tot publicaties, projecten, data (op termijn) en evenementen waarin het WL betrokken is.
Het WL onderschrijft het belang van "open access" voor de ontsluiting van haar onderzoeksresultaten. Lees er meer over in ons openaccessbeleid.
Golfoverslag over een stortsteengolfbreker: parameterstudie aan de hand van experimenteel onderzoek
Feys, D. (2004). Golfoverslag over een stortsteengolfbreker: parameterstudie aan de hand van experimenteel onderzoek. Ir Thesis. Universiteit Gent: Gent. XIII, 125 pp.
|
Beschikbaar in | Auteur |
|
Documenttype: Doctoraat/Thesis/Eindwerk
|
Trefwoorden |
Overtopping Research > Experimental research Structures > Hydraulic structures > Coastal structures > Coast defences > Breakwaters > Rubblemound breakwaters
|
Abstract |
Na een beschrijving van de golfgoot en het gebruikte model wordt in dit werk de golfoverslag over een stortsteengolfbreker besproken in functie van 4 parameters: de periode, de golfhoogte, de waterstand en het gekozen spectrum. Daarbij wordt aangetoond dat de experimenteel bekomen gegevens voldoen aan de formules van van der Meer en Owen. De invloed van de ruwheid en de kruinberm wordt bepaald. Uit het onderzoek naar de invloed van het spectrum blijkt dat een JONSWAP-spectrum met γ = 2 grotere golven genereert dan de andere gebruikte spectra. Er wordt ook aandacht besteedt aan golven met kleine frequenties. Er wordt een correctie voor de formule van van der Meer voorgesteld om rekening te houden met deze golven en de eigenfrequentie van de grote golfgoot van de Afdeling Weg- en Waterbouwkunde van de Universiteit Gent wordt berekend. Er wordt bijkomend onderzoek verricht naar de invloed van de positie van de golfhoogtemeters op de opgemeten golfhoogte. Uiteindelijk worden enkele opgemeten stormen uit de werkelijkheid gemodelleerd. Daaruit blijkt dat geen overtopping geregistreerd wordt over het model, dit in tegenstelling tot de werkelijkheid. De meest relevante oorzaak lijkt de te grote blokcoëfficiënt voor het bepalen van het volume van de deklaagelementen. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.