Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicaties | Personen | Instituten | Projecten
[ meld een fout in dit record ]mandje (1): toevoegen | toon Print deze pagina

one publication added to basket [289994]
Kentering na hoogwater in de Belgische badzone
Van Driessche, E. (2017). Kentering na hoogwater in de Belgische badzone. MSc Thesis. Hogere Zeevaartschool Antwerpen = École Supérieure de Navigation d’Anvers: Antwerpen. xv, 108 pp.

Thesis info:

Beschikbaar in  Auteur 
Documenttype: Doctoraat/Thesis/Eindwerk

Trefwoord
    Marien/Kust
Author keywords
    GPS Buoys, Slack tides; Kentering

Auteur  Top 
  • Van Driessche, E.

Abstract
    In de cursus van redders in opleiding in Blankenberge wordt gesteld dat de kentering drie uur na hoogwater begint. In de praktijk merkt men dat de kentering soms al veel vroeger kan worden waargenomen. In 2013 werd hiernaar al een onderzoek gedaan door het Waterbouwkundig Laboratorium waaruit kon worden geconcludeerd dat deze waarnemingen kloppen. Het doel van deze thesis is om het onderzoek te repliceren, door middel van een zelf ontworpen meettoestel en vervolgens de resultaten te vergelijken. Hiervoor werd een drifterboei gebruikt die posities registreert. Deze wordt gedurende enkele uren voor en na hoogwater in Blankenberge geplaatst. Uit de geregistreerde posities kan worden afgeleid hoe de richting en snelheid van de stroming in tijd verandert. Het onderzoek leverde volgende resultaten op:
    -De vloedstroom stopt vanaf 00:36:00 na hoogwater.
    -De ebstroom begint vanaf 01:28:00 na hoogwater.
    -De kentering vindt plaats ergens tussen 00:36:00 en 01:28:00 na hoogwater.

    Deze resultaten bevestigen de bevindingen van het Waterbouwkundig Laboratorium. De stelling in de cursus van WOBRA dat de kentering pas drie uur na hoogwater gebeurt, is niet volledig correct.


Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteur