Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicaties | Personen | Instituten | Projecten
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Proefstortingen Westerschelde: deelrapport 1. Stromings- en sedimenttransport metingen ter hoogte van de diepe put van Hansweert – situatie T0
Plancke, Y.; Meire, D.; Mostaert, F. (2020). Proefstortingen Westerschelde: deelrapport 1. Stromings- en sedimenttransport metingen ter hoogte van de diepe put van Hansweert – situatie T0. Versie 3.0. WL Rapporten, 19_079_1. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. VIII, 24 + 8 p. bijl. pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. , meer

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
    Hydraulics and sediment > Hydrodynamics > Current velocities  and patterns
    Hydraulics and sediment > Sediment > Non-cohesive sediment
    In-situ measurements
    ANE, Nederland, Westerschelde [Marine Regions]
Author keywords
    Stroming; Sediment; Monitoring

Project Top | Auteurs 
  • Proefstortingen Westerschelde t.b.v. toekomstige onderhoudsvergunning, meer

Contactgegevens

Opdrachtgever: Vlaamse overheid; Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken; Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken; Departement Mobiliteit en Openbare Werken; Afdeling Maritieme Toegang, meer


Auteurs  Top 

Abstract
    Ten behoeve van de invulling van de toekomstige stortstrategie in de Westerschelde is het van groot belang om te kunnen inschatten hoe snel en hoeveel de gestorte specie zal getransporteerd worden. Door het Waterbouwkundig Laboratorium werden hiervoor stromings- en sedimenttransportmetingen uitgevoerd in de diepe put van Hansweert, gelegen in de Westerschelde tussen macrocel 4 en 5.
    Gedurende 2 dagen (31 juli en 1 augustus 2019) werd gedurende de periode van maximum vloed de stroming en het sedimenttransport gemeten ter hoogte van de rand van de vaargeul, zowel langs de opwaartse als de afwaartse zone van de diepe put. De stroomsnelheid bereikte een maximum in het midden van de vaargeul (dag 1) van ca. 170 cm/s. De sedimentconcentraties bleven tijdens beide dagen beperkt tot maximaal 100 mg/l (nabij de bodem), wat aanzienlijk lager is dan bij eerdere metingen.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs