Overkoepelend instituut: KU Leuven (KULeuven), meer
|
1 Directeur: Hoofd van de onderzoeksgroep/afdeling 2 Mariene onderzoeker: Is werkzaam in deze groep en treedt op als (co)auteur in minstens één mariene publicatie in de laatste 5 jaar. 3 Gespecialiseerd personeel: Levert administratieve of technische ondersteuning aan het zeewetenschappelijk onderzoek.
Geassocieerd aan een deelinstituut (3) |
|
Deelinstituut |
Top | Persoon | Publicaties |
- Katholieke Universiteit Leuven; Interfacultair Centrum voor Agrarische Geschiedenis; Centrum Agrarische Geschiedenis (KULeuven-CAG), meer
|
Abstract: |
Het Interfacultair Centrum voor Agrarische Geschiedenis (ICAG) van de KU Leuven is een jong onderzoekscentrum, opgericht in 2001. Het ICAG heeft tot doel lopend en nieuw wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen, te stimuleren en lanceren inzake de geschiedenis van landbouw, platteland en voedingsketen in Vlaanderen (19de-20ste eeuw) binnen de nationale en internationale context. Als trefpunt van specialisten uit meerdere wetenschapsdisciplines geeft het ICAG de prioriteit aan comparatief multidisciplinair en interdisciplinair onderzoek dat een nieuw licht werpt op de historische en recente, actuele mutaties op het platteland en in de voedselketen. Daarbij wordt de invloed van diverse variabelen bestudeerd, onder meer bodem, landschap, ruimtelijke inrichting, landbouwwetenschap en -techniek, demografie, economie, overheidsbeleid, publieke beeldvorming, ideologieën, sociale bewegingen enzovoort.
Het ICAG organiseert elk academiejaar een seminariereeks en een studiedag voor een breed publiek en daarnaast ook congressen en colloquia. |
Publicaties (4) |
Top | Persoon | Instituut |
opsplitsen filter
- Segers, Y. (2016). Ingeblikt en verpakt: visconserven in België en West-Europa, in: Lescrauwaet, A.-K. et al. (Ed.) Abstractenboek studiedag “Vissen in het verleden. Een multidisciplinaire kijk op de geschiedenis van de Belgische zeevisserij”. VLIZ Special Publication, 76: pp. 35-45, meer
- Luyten, S.; Segers, Y. (2015). Rauw of met 'sap van limoenen'. Een kleine culinaire geschiedenis van oesters sinds de 17de eeuw, in: Steevens, I. et al. (Ed.) Oesterpassie. pp. 66-77, meer
- Demasure, B.; Segers, Y. (2014). De Belgische zeevisserij tijdens de Eerste Wereldoorlog, in: Lescrauwaet, A.-K. et al. (Ed.) Abstractenboek studiedag “Vissen in het verleden. Een multidisciplinaire kijk op de geschiedenis van de Belgische zeevisserij”. VLIZ Special Publication, 68: pp. 56-58, meer
- Segers, Y. (2014). Knotsen en garnalenbakjes – distributie en consumptie van grijze garnalen (late 19e – 20e eeuw), in: Lescrauwaet, A.-K. et al. (Ed.) Abstractenboek studiedag “Vissen in het verleden. Een multidisciplinaire kijk op de geschiedenis van de Belgische zeevisserij”. VLIZ Special Publication, 68: pp. 115-122, meer
|
|