Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicaties | Personen | Instituten | Projecten
[ meld een fout in dit record ] Print deze pagina

NorthSeaChefs & Vissers

Periode: Juni 2012 tot Mei 2014
Status: Afgelopen
 Instituten 

Instituten (4)  Top 
  • Europees Visserijfonds, meer
  • Provincie West-Vlaanderen, meer
  • Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, meer
  • Vlaamse overheid, meer

Abstract
Het project ‘NorthSeaChefs & Vissers’ brengt twee sectoren (vissers en chefs) dichter bij elkaar om de consument bewuster te maken over de rijkdom en verscheidenheid van vissoorten aangeland in Belgische havens.

Veel koks hebben beperkt zicht op het aanbod aan vis aangeland in de Belgische veilingen en zoeken dikwijls hun toevlucht tot geïmporteerde vis. Ook het grote publiek is er zich vaak te weinig van bewust welke kwaliteitsproducten Belgische vissersvaartuigen aanbieden. Daarnaast geraken minder gekende vissoorten niet tot bij de chefs omdat de culinaire mogelijkheden niet gekend zijn of omdat er geen duidelijke markt voor bestaat.
Vissers en NorthSeaChefs gaan binnen dit project op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor bestaande producten en naar nieuwe producten (bijvangst of producten die nu als restafval worden aanzien). Hun ontdekkingen worden gecommuniceerd om op die manier minder gekende producten op de tafel te krijgen bij de Vlaamse gezinnen.
Het project werd ingediend door NorthSeaLife (chef-koks Rudi van Beylen van Hof ten Damme, Filip Claeys van 2-sterrenrestaurant De Jonkman en visser Danny Huyghebaert) en de Vlaamse schelpdier- en viscoöperatieve (VSVC), gaat van start in juni 2012 en loopt tot juni 2014. Het project kan rekenen op 180.308,80 euro steun.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Instituten