Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicaties | Personen | Instituten | Projecten
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Het gebruik van alginaten voor het glaceren van diepgevroren haring = L'usage d'alginates pour le glacage du hareng congelé
Vyncke, W. (1978). Het gebruik van alginaten voor het glaceren van diepgevroren haring = L'usage d'alginates pour le glacage du hareng congelé. Landbouwtijdschrift 31(5): 911-917
In: Landbouwtijdschrift = Revue de l'Agriculture. Ministerie van Landbouw: Brussel. ISSN 0776-2143, meer
Peer reviewed article  

Beschikbaar in  Auteur 

Trefwoorden
    Phase changes > Freezing
    Products > Fishery products > Processed fishery products > Seaweed products > Alginates
    Clupea harengus Linnaeus, 1758 [WoRMS]
    Marien/Kust

Auteur  Top 

Abstract
    Herring and herring fillets were treated after freezing with a 0,5% solution of a commercial preparation of sodium alginate and stored for 9 months at -23C. For the round fish as well as for the fillets, rancidity was markedly inhibited. This effet was further enchanced on using airtight packaging.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteur